O varovanju zasebnosti in piškotkih

Na našem portalu si prizadevamo, da bi vašo zasebnost varovali na najvišjem možnem nivoju, saj nam je to zelo pomembno. V nadaljevanju si preberite, kakšne podatke pridobimo, katere podatke hranimo in koliko časa (če sploh) to počnemo.

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.

Vaših podatkov, ki ste jih vpisali v obrazce na strani, upravljalci portala nikakor ne bodo posredovali tretjim osebam (razen z ustreznim sodnim nalogom).

Objavljenih anket praviloma ne preverjamo, tako da ob izpolnjevanju bodite pozorni, katere podatke avtorji anket zahtevajo od vas. Če se vam zdi pridobivanje določenih osebnih podatkov sporno, vas prosimo, da nas o tem obvestite.

Si pa upravljalci pridržujemo pravico, da vam občasno pošljemo kakšno obvestilo, za katero bomo smatrali, da bi vam morda lahko bilo zanimivo ali pa se tiče varnosti oziroma delovanja teh strani. Vedno imate možnost, da v vašem profilu nastavite, da ne želite prejemati naših obvestil.


Piškotki (cookies)

Naše strani v piškotke shranjujejo zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) ter id obiskovalca, tako da v njih ni nobenih podatkov o vaši identiteti.

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke. Ti piškotki so veljavni zgolj za našo domeno, kar pomeni, da zbiranje podatkov s strani drugih storitev ni možno.

Poleg lastnega sistema za serviranje oglasov, ki ne nastavlja piškotkov, uporabljamo tudi storitev Google Adsense (in njihovo hčerinsko mrežo Doubleclick), ki je nastavljena, da ne zbira podatkov in jih posledično ne obdeluje v svoje namene niti jih ne posreduje tretjim osebam.

piškotek domena vsebina / namen poteče
PHPSESSID id3.si id trenutne seje ob koncu obiska
_ga id3.si id obiskovalca ob koncu obiska
NID google.com id obiskovalca (Google+1 gumb) 6 mesecev
_drt_ doubleclick.net "NO_DATA" 12 ur
test_cookie doubleclick.net "CheckForPermission" 15 minut
id doubleclick.net id obiskovalca (občasno) takoj


Facebook, Twitter, Google+ in ostala socialna omrežja
Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Google, Twitter...), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook "Like" ali Google "G+1") nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.


Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki slabi:


In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.

Avtor: Admini Stratori

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 9.3.2015 ob 12:30